Babymassage

Voordelen voor je baby
  • Betere en diepere slaap
  • Bevordert de (emotionele) ontwikkeling
  • Verlichting van darmkrampjes
  • Beter werkend immuunsysteem
  • Stimuleert alle zintuigen

De man die de Shantala babymassage in de Westerse wereld introduceerde is de Franse arts Frédérick Leboyer. De massage is vernoemd naar moeder Shantala, die haar kind masseerde in de drukke straten van India, zoals zij dat weer had geleerd van haar moeder. Mooi verhaal toch!

Oorspronkelijk is de Shantala massage een vorm van totale lichaamsmassage die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. Babymassage bevordert de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Ook versterkt het jullie band. Door de aanraking vindt jouw baby namelijk geborgenheid. Het zorgt voor een gevoel van aanvaard worden, zelfvertrouwen en zelfzekerheid. Daarnaast maakt de massage het knuffelhormoon aan (oxytocine). Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en verbinding. Het bevordert de hechting tussen jou en je baby, waardoor je de lichaamstaal van je baby beter leert begrijpen.

Je baby groeit letterlijk van liefde, huid op huid contact, veiligheid en geborgenheid. Maak daarom uitgebreid kennis met de Shantala Babymassage, zodat je daarna zelf de technieken kan toepassen en steeds meer op gevoel en intuïtie kan masseren. Het is een gestructureerde, voorspelbare en ritmische massage, die door iedereen aan te leren is.

De cursus is bestemd voor baby’s van ongeveer 4/6 weken tot kruipleeftijd. De massage start met yoga oefeningen om de spieren van je baby op te warmen, gevolgd door de Shantala massagetechnieken. De combinatie van yoga en massage zorgt naast nog meer verbinding tussen jou en je baby, ook voor verbinding tussen je baby en zijn of haar lijfje. 
Iedere week herhaal je het voorgaande en ga je weer een stapje verder. Uiteraard is er tijd om je kindje te voeden als het honger heeft of te troosten als het verdrietig is. Daarnaast luister ik graag naar je verhaal en is er ruimte voor onderwerpen/thema’s waar jij of jullie het graag over wilt/willen hebben. 

Voordelen voor jou
  • Bevordert de hechting
  • Je baby's taal beter leren verstaan
  • Op je gevoel leren vertrouwen
  • Je baby helpen ontspannen
  • Zelf ontspannen
Prive 1
Duo 2
Groep 3
Op maat 4

Je leert de babymassage in 3 x 1-1,5 uur, gewoon lekker makkelijk en ontspannen bij jullie thuis. Samen zoeken we naar een voor jou en je baby, perfect moment van de dag om te masseren. Een massage is namelijk niet fijn als je baby te moe is en eigenlijk wilt slapen, honger heeft of zijn buikje juist vol gedronken heeft. Ook kies jij de plek uit, waarvan jij en je baby het prettig vinden om de massage aan te leren en uit te voeren.

Komt het een week niet uit, dan is het geen probleem om een weekje over te slaan.

In een individuele cursus is veel rust en ruimte. Het tempo en de inhoud is makkelijk aan te passen aan jou en je baby.

Samen met je partner, moeder, zus/broer, vriend/vriendin de cursus volgen is natuurlijk ook erg leuk! Doordat jullie elkaar al kennen is de sfeer al lekker ontspannen en relaxed. In 4 x 1-1,5 uur leren jullie de babymassage. Lekker makkelijk en ontspannen bij een van jullie thuis. Tijden en dagen kunnen jullie zelf bepalen.

 
 
 
 
 
 

In een groep van maximaal 6 ouders met baby kun je de cursus babymassage volgen. Dit zijn vier bijeenkomsten van 1,5 uur. De locatie is Studio Kota, midden in het centrum van Nijmegen. Bij minimaal 3 aanmeldingen gaat de cursus van start.

Nog leuker is het natuurlijk als je zelf een groep kan samenstellen! Dan ontvangen jullie ook nog eens 10% korting per persoon. Dit kan bij 1 van jullie thuis of op locatie. 

Voor organisaties is er de mogelijkheid om de Shantala babymassage “Op Maat” aan te bieden. De inhoud en opzet van de cursus wordt dan zo aangepast dat het perfect aansluit bij de doelgroep. Zo kan er bijvoorbeeld een  work-shop georganiseerd worden voor kraamverzorgenden en/of pedagogisch medewerkers en halfjaarlijks terugkeren als opfris-cursus. Of voor een groep moeders op een kinderdagverblijf. Maar ook voor de kwetsbare doelgroep zou een “Op Maat” cursus een uitkomst zijn, met onder andere als doel het bevorderen van een veilige hechting tussen ouder en kind.

Met de “Op Maat” aanpak is ook een individuele invulling mogelijk.