Feilloos Leven

Rebozo zwangerschapsmassage

Bij de Rebozo massage wordt gebruik gemaakt van een traditionele draagdoek, de Rebozo. Oorspronkelijk werd deze in Midden-Amerika gebruikt door vroedvrouwen ter voorbereiding van zwangeren op de bevalling.

De Rebozomassagetechniek is te gebruiken tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. De techniek kan ingezet worden bij klachten als lage rugpijn, stress, harde buiken en vermoeidheid. Daarnaast helpt het vrouwen te blijven bewegen en ontspannen. Tijdens de bevalling biedt de Rebozo ondersteuning bij het bewegen en het opvangen van weeën. De Rebozodoeken zorgen ervoor dat het lichaam gemasseerd en gewiegd wordt op een zachte manier. Het gevoel alsof je zweeft en de geborgenheid zorgen voor een totale ontspanning. De massage kan in een zittende, liggende en staande positie worden ervaren.

Individuele massage
Wel of geen complicaties, even 45 minuten relaxen en genieten van een volledige Rebozo massage. Bij deze liggende massage worden schouders, borst, taille, bekken, bovenbenen en onderbenen behandeld. De bekken en buik krijgen extra aandacht. Dit kan staand, in (zij)ligging, op een stoel of handen en voeten.
Duo massage
Ontdek samen de Rebozo massage om toe te passen tijdens zwangerschap en geboorte. Er zijn heel wat technieken die ontspannend werken voor je bekken en/of harde buiken. Ook kan je met een Rebozodoek (rug)weeën opvangen. Oftewel, zet je partner aan het werk! 
Sluitende massage
De achterliggende gedachte van deze massage is om als kersverse moeder weer terug te keren in je eigen lichaam. Je hebt immers 9 maanden lang je lichaam opengesteld en misschien geef je ook nog eens borstvoeding, waardoor ook na de geboorte je lichaam nog sterk gericht is op de baby. Deze sluitende massage wordt ongeveer twee weken na de bevalling toegepast en wanneer er geen complicaties meer zijn. Maar ook in een latere periode na de geboorte kan deze massage nog veel positieve veranderingen brengen, mocht je bijvoorbeeld merken nog niet helemaal lekker in je lijf te zitten.
Met je baby
Ook na de geboorte kan de Rebozo massage gegeven worden, waarbij je baby heerlijk op je buik ligt. Echt even een intiem relax momentje tussen jou en je baby. Ook fijn voor wanneer je nog wat lichamelijke klachten hebt van de geboorte. De bekkenbodem verdient hierbij extra aandacht. 
Op Maat
Het zou toch een mooie verrijking zijn wanneer je als verloskundige de Rebozo massage toe kan passen tijdens je werk! Of een hele mooie kraamperiode afsluiten met een sluitende massage. Met een cursus ‘Op Maat’ , kun je als bijvoorbeeld kraambureau of verloskundigenpraktijk de cursus als werknemers volgen of aan de werknemers aanbieden. Neem voor meer informatie contact op.
Arrangement
De zwangerschap is een hele bijzondere, maar ook intensieve periode. En daar houdt het niet op. Ook de geboorte, de kraamweek en de tijd die komen gaat wanneer je het helemaal zelf moet gaan doen (wat je kunt!!!) vragen veel. Het is daarom belangrijk om tijdens al deze fases goed voor jezelf en de baby te blijven zorgen. Daar zul je tijdens de zwangerschap wellicht wat meer bij stilstaan dan in de hectische periode na de geboorte. Daarom kun je nu ook een arrangement nemen bij Feilloos Leven. Een Rebozo massage tijdens de zwangerschap (individueel of duo), de sluitende massage in de kraamweek (optioneel) en de Shantala babymassage. Neem voor meer informatie contact op.

Geïnteresseerd of wil je nog wat meer weten over de Rebozo massage?