Hypno wattes????


Omdat de geboorte van Fei totaal anders liep dan ik gehoopt had, vind ik het deze keer toch wat spannender. Niet in de zin van dat ik er tegenop zie, maar ik wil het gewoon heel graag zelf doen. Ik weet dat het kan, een natuurlijke en ontspannen geboorte. Maar ik wil ook dat ik het kan. Dus toen ik HypnoBirthing tegenkwam ben ik mij hierin gaan verdiepen en heb ik vervolgens Joon met mijn meest aantrekkelijke blik aangekeken.

Het zijn de kleine dingen die het doen

HypnoBirthing helpt je onder andere herinneren aan de eenvoud van de geboorte. En dat is naar mijn idee ook het meest essentiële voor een ontspannen geboorte, die bewustwording. Het lichaam en de baby weten precies wat ze moeten doen en tijdens de cursus leer je te vertrouwen op dat gegeven. Na de eerste les van vanochtend kwamen we ook maar tot 1 conclusie en dat was dat het allemaal eigenlijk heel logisch is. Waarom maken we meteen de associatie met pijn als we het over de bevalling hebben? Het hoeft geen pijn te doen! Bij het krijgen van een orgasme maken dezelfde spieren dezelfde beweging als bij de weeën (wat trouwens Duits is voor pijn, ook weer zoiets) en eerlijk is eerlijk, zoveel pijn doet een orgasme nou ook weer niet. En laten we het geboorte noemen in plaats van dat we het al met 27 weken over ‘een hele bevalling’ hebben, want ook dat klinkt niet heel positief. Het zit hem echt in de kleine dingen!

Ideaalplaatje

We maakten een brainstorm sessie van het ideaal plaatje van de geboorte. Voor mij is dat thuis, in bad, Joon naast me, Fei in de buurt, sfeer, ontspannen, op ons eigen tempo, een fijne tijdsduur… Voor Joon is dat vooral dat het voor mij fijn en ontspannen is (hij doet dit ook vooral voor mij en daar word ik nog verliefder van). Tot aan de geboorte mag je dromen van dit ideaalplaatje. Loopt het anders, dan loopt het anders. No worries, ook dan kan het nog een hele mooie ervaring zijn en/of worden. Het gaat erom dat je er een mooi en positief beeld van hebt, er een ontspannen gevoel bij krijgt vertrouwen in hebt en de geboorte ook zo kan beginnen.

Take a deep breath

Ook krijg je tijdens de cursus een aantal technieken aangereikt. Ademhalingstechnieken bijvoorbeeld. Schijnbaar heeft je mondholte een directe flexverbinding met de bekkenbodem. Dus als je mond ontspannen is, is je bekkenbodem dat ook. En ga nu maar eens puffen. Zo ontspannen is dat inderdaad niet! Met deze technieken van de HypnoBirthing begon er meteen een baby in mijn buik de bloemetjes buiten te zetten. Ontspannen dus en dat betekent feest (heeft ze van der moeder :P).

Levensles

En wist je… De bedoeling is eigenlijk dat men zich 93-95% in een ontspannen fase begeeft en 7-5% in een stress/actie fase. Nu zijn er heel, heel, heel weinig mensen die zich in dit percentage kunnen vinden. Maar ik kwam er vanochtend achter waarom ik zo vaak het gevoel heb tegen een muur aan te lullen. Joon is de ontspanning zelve. Ik zeg bijna 24/7 in hypnose. En toen dacht ik, ik kan er maar beter wat van leren dan me eraan irriteren. Dat zegt namelijk al dat ik er het liefst zelf iets van wil hebben.

Ja, die ontspannen geboorte komt er wel… Keep you posted!

Liefs

Share :
Related Posts

Leave Your Comment