Babyreflexologie

Babyreflexologie is een vorm van reflexologie, maar dan speciaal ontwikkeld voor baby’s. Het is een natuurlijke manier om een baby te behandelen en vele klachten en symptomen te verlichten of verwijderen. De technieken die worden toegepast hebben als doel verlichting te brengen bij krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes, enz. Het ondersteunt tevens de spijsvertering, versterkt de weerstand en het bevordert de slaap en gemoedsrust.

Baby’s en jonge kinderen reageren snel positief op reflexologie. De behandeling is ontspannend en rustgevend. Oorspronkelijk zijn de technieken dan ook ontwikkeld om de liefdevolle band tussen ouders en kind te versterken.

Met behulp van je vingertoppen en druk van je duim, is deze verzachtende massage makkelijk aan de behoefte van je baby aan te passen. Een behandeling duurt slechts 2 tot max. 5 minuten en is daardoor overal makkelijk toe te passen. Niet alleen thuis, maar ook onderweg dus! 

(Feilloos Leven hoort bij de geaccrediteerde babyvoetreflexologen)

Symptomen die verlicht kunnen worden door babyreflexologie
 • Obstipatie
 • Krampjes
 • Harde ontlasting
 • winderigheid
 • neusverkoudheid
 • slecht doorslapen/inslapen
 • huidproblemen
 • klachten bij tandjes krijgen
 • oorpijn
Prive 1
Duo 2
Groep 3
Op maat 4

Je leert de technieken in 3 x 1-1,5 uur, gewoon lekker makkelijk en ontspannen bij jullie thuis. Samen zoeken we naar een voor jou en je baby, perfect moment van de dag om te oefenen. Ook kies jij de plek uit, waarvan jij en je baby het prettig vinden om de reflexologie technieken aan te leren en uit te voeren.

Komt het een week niet uit, dan is het geen probleem om een weekje over te slaan.

In een individuele cursus is veel rust en ruimte. Het tempo en de inhoud is makkelijk aan te passen aan jou en je baby.

Samen met je partner, moeder, zus/broer, vriend/vriendin de cursus volgen is natuurlijk ook erg leuk! Doordat jullie elkaar al kennen is de sfeer al lekker ontspannen en relaxed. In 4 x 1-1,5 uur leren jullie de technieken van de reflexologie. Lekker makkelijk en ontspannen bij een van jullie thuis. Tijden en dagen kunnen jullie zelf bepalen.

In een groep van maximaal 6 ouders met baby kun je de cursus babyreflexologie volgen. Dit zijn drie bijeenkomsten van 1,5 uur. De locatie is Studio Kota, midden in het centrum van Nijmegen. Bij minimaal 3 aanmeldingen gaat de cursus van start.

Nog leuker is het natuurlijk als je zelf een groep kan samenstellen! Dan ontvangen jullie ook nog eens 10% korting per persoon. Dit kan bij 1 van jullie thuis of op locatie. 

Voor organisaties is er de mogelijkheid om de cursus babyreflexologie “Op Maat” aan te bieden. De inhoud en opzet van de cursus wordt dan zo aangepast dat het perfect aansluit bij de doelgroep. Zo kan er bijvoorbeeld een  workshop georganiseerd worden voor kraamverzorgenden en/of pedagogisch medewerkers en halfjaarlijks terugkeren als opfris-cursus. Of voor een groep moeders op een kinderdagverblijf. Maar ook voor de kwetsbare doelgroep zou een “Op Maat” cursus een uitkomst zijn, met onder andere als doel het bevorderen van een veilige hechting tussen ouder en kind.

Met de “Op Maat” aanpak is ook een individuele invulling mogelijk.

Tijdens een cursus reflexologie voor baby’s leer je de technieken toe te passen op jouw eigen baby. Hierdoor is elke bijeenkomst praktisch ingesteld, waardoor je direct hands on ervaring krijgt. Je maakt kennis met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij je baby.

Er zijn drie bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur met ieder een eigen thema:

 • Voeding en spijsvertering (bijvoorbeeld krampjes)
 • Slapen en geborgenheid (kalmerend)
 • Algemeen Welzijn ( kinderziektes , neus / keel , insectenbeten)

Wanneer je baby koorts heeft, mag het geen behandeling ondergaan. Het lijfje kan op dat moment geen extra prikkels gebruiken. Hetzelfde geldt voor de eerste 48 uur na vaccinatie.